сряда, 10 юни 2015 г.

ПОСТЕН СЛАДКИШ

Бърз постен сладкиш - богатство за всяка работеща домакиня. Неочаквано за всички се получи сполучливо вкусен. Така е и с всички прости неща - съвършенството на природата и предопределеността на съдбата е в тях.

„Природата ни дава достойнства, съдбата ги превръща в дела.“ — Ларошфуко



Необходими Продукти:
брашно - 2 и 2/3 ч.ч.
захар - 1 и 1/2 ч.ч.
какао - 6 с.л.
сода - 2 ч.л.
сол - 1/2 ч.л.
олио - 2/3 чаша
ванилия - 2 пакетчета
вода - 2 ч.ч.
конфитюр 1 бурканче




Приготвяне на Постен сладкиш
Смесете всички сухи и мокри съставки по отделно. Залейте сухите с мокрите и ги разбъркайте до хомогенна смес. 
Сложете постния сладкиш в намаслена и набрашнена тава да се пече в умерена предварително загрята фурна. Проверявайте готовността му с клечка за зъби. 
По желание може да залеете с разтвор от малко захар и вода.





Няма коментари:

Публикуване на коментар