понеделник, 22 юни 2015 г.

Моят огретен с тиквички


Напоследък попадам на разнообразни рецепти с тиквички, но тъй като сме любители на традиционно пържените и поляти с кисело мляко с чесън и копър, не очаквах нещо по-вкусно от това. Трудоемкостта и часовете висене над тигана в жегата през лятото ...
Защо ли пък да не опитам нещо по-бързо ?
Е, получи се непретенциозна вечеря:

Рецептата:

3 тиквички
5 яйца
1 чч кисело мляко
1 чл хлебна сода
3 чч брашно
сол на вкус
сирене
копър
черен пипер
олио
кашкавал




Настъргах тиквичките на едро ренде и добавих малко сол, за да се отдели течността. Оставих ги на една страна и през това време разбих яйцата, добавих млякото и хлебната сода, накрая брашното, малко сол, подправките. Накрая добавих отцедените тиквички, разбърках с лъжица. Опекох в обилно намаслена тавичка.
Накрая поръсих кашкавал, върнах тавичката в топлата фурна, за да се разтопи леко.


Няма коментари:

Публикуване на коментар