неделя, 30 октомври 2016 г.

Есенна неделнa вечеря в три части

Между събота и неделя върнахме стрелките на часовника един час назад. Защо и има ли смисъл в това - все още никой не може да обедини различните схващания по темата. Но едно е ясно - време е да се премине от лятно към зимно меню.
Миналата събота наложих туршийките и днес вече са чудесни !  А сега вече трябва да извадя и пръстения гювеч.

От няколко дни ми се върти в главата нещо свинско с мед. Няма да е джулан - но имам карета.
Смесих следния сос:
2 с.л.мед
1 с.л.горчица
2 с.л.соев сос
1 к.ч.вино
Нарязох в гювеча картофи, моркови, чесън, лук и сол. Добавих месото, а накрая и маринатата. Омесих внимателно и пекох около 2 часа. Отличен резултат.
Десертът - лесен, но впечатлителен:
За крема:
1 литър мляко
1 ч.ч.захар
Ванилово нишесте
Масло
Накрая кори за баница, които по три навивам на руло с плънката направо в тавата.
Печенето е около 30 мин, но съществуването на готовия сладкиш е много кратко. Бързо изчезва.
Наздраве !

Няма коментари:

Публикуване на коментар